Bij de nieuwe update van Firefox naar versie 3.6 zit een leuke nieuwigheid meegeleverd. Bij het installeren van Personas (een add-on) kan je het anders nogal droge browser-venster van Firefox gaan opfleuren met de zogenaamde Personas. Dit zijn niet meer dan themes die de achtergrond van de werk- en taakbalken in Firefox gaan inkleuren met een afbeelding. Dit is reeds mogelijk in applicaties zoals msn bvb.

Je kan kiezen tussen 35.000+ Personas, de ene al beter dan de andere natuurlijk. Persoonlijk vind ik de meeste te druk en in te fel contrast met de meeste websites. De aandacht mag niet weggetrokken worden van het eigenlijke product, namelijk de pagina zelf. Kies voor een lichter thema om toch een leuke achtergrond te hebben en vlot verder te surfen. Mijn browser steekt alvast in een nieuw jasje.

Firefox share

De Firefox update 3.6 is verder voornamelijk wat sneller dan zijn voorganger. Mozilla heeft ook aangekondigd eind 2010 of begin 2011 de versie 4.0 te zullen lanceren.

Insights: De bezoekers van DragolinDesign.be blijken actiever gebruik te maken van Firefox dan het algemeen gemiddelde dat volgens Arstechnica op slechts 24,2% ligt momenteel. Die 'happy few' kunnen hun browser nu dus verder personaliseren!