Ben je een leek in het bouwen en onderhouden van websites? Of heeft jouw bedrijf geen IT'er klaar staan om al de updates door te voeren? Dan is een content management system (CMS) eigenlijk een must.

Wat is een content management system (CMS)?

Het gaat hier over een systeem dat de gebruiker op een gemakkelijke manier toelaat om de inhoud van de pagina aan te passen en nieuwe pagina's te publiceren zonder in de code (bvb. html of php) te moeten gaan snuffelen.

Een gekend voorbeeld hiervan is een weblog (of kortweg blog).

Het systeem laat ook toe meerdere gebruikers toe te kennen, die elk hun eigen rechten krijgen en hiermee aan de slag kunnen op de website.

Wat is een WYSIWYG-editor?

WYSIWYG staat voor What You See Is What You Get, met andere woorden, de tekst verschijnt op het internet op dezelfde manier zoals je hem intypt.

DragolinDesign koppelt een WYSIWYG editor aan het CMS zodat de gebruiker een heel intuïtieve interface krijgt net zoals in Microsoft Word. Op het einde klik je op 'opslaan' en jouw pagina staat op net dezelfde manier op het internet.

Waarom Drupal?

DragolinDesign gebruikt voor zijn webdesign projecten steevast Drupal als CMS. Drupal is te gebruiken onder een open-source licentie. Het voordeel van open-source is dat er constant aan gewerkt wordt en verbeteringen worden aangebracht. Hierdoor voorziet Drupal in alle mogelijkheden van modern webdesign.

Verder gebruiken reeds heel wat grote productiewebsites (zoals bvb. de presidentiële website van 'The White House') Drupal als CMS en is de oprichter bovendien nog eens een Belg!