Drupal wordt vaak bekritiseerd omdat er weinig mooie themes voorhanden zijn. Vergelijk maar even met Wordpress of Joomla waar de mooie themes je om de oren worden gesmeten. Drupal daarentegen heeft heel wat basis-themes om verder op te bouwen en ook enkele heel mooie premium themes, maar bij het zoeken naar gratis themes die je kan downloaden en aanpassen, is het aanbod eerder gering!

Kijk maar even op de Drupal theme pagina en je ziet meteen wat ik bedoel. Daarom heb ik even de tijd genomen om een aantal nieuwe - lees uitgekomen in 2010 - gratis themes onder de loep te nemen en jullie de 8 meest in het oog springende themes voor Drupal 6.x te presenteren.

Drupal Theme - Brooklyn

Deze theme is gebaseerd op het alombekende zen-theme en gebruikt een vaste breedte met 2 kolommen. Momenteel enkel beschikbaar als dev, maar alles lijkt naar behoren te werken. Het is een professioneel strak en donker blog theme.

Drupal Theme - Brooklyn

Drupal Theme - Fever

Het Fever theme komt van de hand van Antsin die al eerder met een aantal mooie themes voor Drupal kwam aanzetten en is ideaal voor een entertainment website. Het maakt gebruik van een vaste breedte en 2 kolommen. Het is 100% css aangedreven en kan dus heel gemakkelijk aangepast worden. Verder ziet het er heel professioneel en strak uit.

Drupal Theme - Fever

Drupal Theme - Grunge

Het Grunge theme is een aanpassing van het populaire Joomla theme en kan vooral gebruikt worden voor een niet-bedrijfs-website zoals een reisblog bvb. Het maakt gebruik van het Fusion-theme als basis en brengt een leuk, flexibel en artistiek design.

Drupal Theme - Grunge

Drupal Theme - Imbug

Deze theme springt er vooral uit omwille van zijn frisse kleurenmix en minder omwille van artistieke design redenen, maar er kan volgens mij wel heel wat mee gedaan worden. Origineel een theme voor de stad Brest in Wit-Rusland en wordt nu gratis beschikbaar gesteld. Het gebruikt een flexibele breedte in combinatie met 2 kolommen.

Drupal Theme - Imbug

Drupal Theme - Retromania

Retromania maakt gebruik van css met 1 kolom en geeft mij vooral een leuk retro-gevoel. Ideaal voor uw festival- of muziek-blog!

Drupal Theme - Retromania

Drupal Theme - Sandium

Deze theme straalt een heel rustieke sfeer uit. Het design maakt het vooral geschikt voor uw vakantie-blog, maar het kan ook eenvoudig worden omgetoverd tot een bedrijfswebsite. Het maakt gebruik van css, een grote foto als header en geeft je 12 regio's om mee te werken.

Drupal Theme - Sandium

Drupal Theme - Shaken not stirred

Het 'Shaken not stirred' theme is strak, eenvoudig en modern en heeft buiten de titel weinig met James Bond te maken. Het maakt gebruik van css en een vaste breedte. De eenvoud en elegantie sieren deze theme :)

Drupal Theme - Shaken not stirred

Drupal Theme - Typebased

Een modern en leuk design dat je zelf kan herkleuren naar wens maakt dat Typebased ook in deze lijst moest voorkomen. Het is niet bijzonder vanuit een design-perspectief maar de kleine details maken het een zeer leuk theme. Het is overgezet van een origineel Wordpress theme.

Drupal Theme - Typebased

Deze lijst is uiteraard niet volledig, maar kan je toch al helpen bij je zoektocht naar mooie Drupal themes! Weet jij nog ergens een leuke theme staan, posten bij de reacties hieronder!